Dnes je:

Koronavírus - informácie

COVID-19: O opatreniach platných počas veľkonočných sviatkov rozhodne v pondelok vláda SR

Konzílium odborníkov zložené z významných epidemiológov, infektológov, vrátane hlavného hygienika SR a mnohých lekárskych autorít verejnosti počas veľkonočných sviatkov odporúča naďalej dôrazne dodržiavať opatrenia doteraz prijaté vládou v SR v snahe zamedziť šíreniu ochorenia COVID-19.

Uznávaní odborníci vyzvali obyvateľov SR, aby počas sviatkov obmedzili cestovanie za svojimi príbuznými a blízkymi. Návštevy podľa nich predstavujú v aktuálnej situácii riziko najmä pre seniorov. Seniori patria medzi skupinu ľudí, ktorým priebeh ochorenia COVID-19 môže spôsobiť vážne až život ohrozujúce zdravotné komplikácie. Konzílium odborníkov rovnako vyzvalo ľudí, aby naďalej dbali na povinné nosenie rúšok na verejnosti a dodržiavali sociálny odstup. Ak sa rozhodnú pre prechádzku v prírode, tak na miesta bez vysokej koncentrácie ľudí a v rámci okresu. Odborníci zdôraznili, že Slováci sa vo vzťahu k opatreniam správajú zodpovedne, za čo im ďakujú.

Vláda SR zohľadní všetky odporúčania navrhnuté odborníkmi, ktorí o účinných opatreniach počas veľkonočných sviatkov diskutovali v nedeľu (05.04) na  Úrade vlády SR, uviedol predseda vlády SR Igor Matovič.

Rokovanie vlády SR sa v tejto súvislosti uskutoční v pondelok (06.04.2020). Premiér navrhne prijatie uznesenia o obmedzení pohybu v období od 08.04.2020 do 13.04.2020 s tým, že sa zohľadní aj niekoľko výnimiek – dochádzanie do práce, nákupy do domácnosti, návšteva lekára, pohreb príbuzného, starostlivosť o príbuzného, susedská výpomoc či pobyt v prírode v rámci okresu. Bližšie podrobnosti oznámi premiér v pondelok (06.04.2020).

Zdroj: http://www.uvzsr.sk/

_____________________________________________________________________________________________________