Dnes je:

Mesto Košice pre nový koronavírus zaviedlo ďalšie opatrenia

KOŠICE – Vzhľadom na prvý potvrdený prípad nákazy novým koronavírusom na Slovensku zavádza mesto Košice ďalšie opatrenia a odporúčania. Ako informuje na svojej webovej stránke, mesto pozastavilo pracovné návštevy a pripravuje sa aj na prípad, že na Slovensku dôjde k vyhláseniu mimoriadnej situácie.

Opatrenia sa budú týkať nielen magistrátu, ale aj škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta alebo mestských podnikov. Mesto zároveň spúšťa informačnú kampaň s pokynmi pre správnu a dôkladnú prevenciu pred chrípkovými ochoreniami.

„Na pondelok (9. 3.) zvolalo vedenie mesta Košice operatívne stretnutie odborných pracovníkov referátu civilnej ochrany, referátu školstva a riaditeľov školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. V priebehu budúceho týždňa sa pod gesciou regionálneho úradu verejného zdravotníctva uskutočnia ďalšie dve školenia pre zamestnancov škôl, na ktoré budú pozvaní aj zamestnanci ostatných školských zariadení,“ uvádza s tým, že primátor Jaroslav Polaček bude v pondelok (9. 3.) o ďalšom postupe hovoriť aj s regionálnou hygieničkou Úradu verejného zdravotníctva SR.

Mesto Košice zároveň vyzýva na dodržiavanie pokynov ministerstva školstva súvisiacich s prevenciou pred šírením nákazy na všetkých druhoch škôl. „V prípade, že sa ich žiaci, pedagógovia alebo ďalší zamestnanci vrátili, respektíve prídu z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav,“ vysvetľuje s tým, že v prípade, ak sa u ktorejkoľvek tejto osoby objavia počas uvedenej doby symptómy ako zvýšená teplota, kašeľ či bolesti v hrdle, musí zostať doma a lekára kontaktovať telefonicky.

Pripomína, že v súvislosti s aktuálnou situáciou na svojej webovej stránke zverejňuje informácie z príslušných úradov štátnej správy. Na Slovensku potvrdili prvý prípad nákazy novým koronavírusom, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. Ide o 52-ročného pacienta hospitalizovaného v bratislavskej nemocnici.

Zoznam noviniek:

Spoločný rozvoj bezpečnostných inštitucionálnych kapacít (CODESIC) - Seminár
Kasárne Kulturpark, Kukučínova 2, Košice (23.3.2023)